Teollisoikeudelliset (IPR) palvelut

Suojaoikeuksia saa hakemalla niitä asianmukaisella hakemuksella patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH). Meidän toimenkuvaamme kuuluu keksintöjen suojaus patentilla tai hyödyllisyysmallilla, tuotteen ulkonäön suojaaminen rekisteröimällä malli ja tuotteen/palvelun tunnuksen suojaaminen rekisteröimällä tavaramerkki.

Kaikissa suojahakemusasioissa pidetään yleensä aloituspalaveri. Seuraavaksi teemme vähintään suppean uutuustutkimuksen. Jos uutuustutkimuksen jälkeen näyttää siltä, että patentti tms. suoja voidaan saada tarkoituksenmukaisena, varsinaisen hakemuksen vireillepano on järkevää.

Tekijänoikeusasiat ja eräät teollisoikeuksia tukevat lait ovat usein apuna kokonaissuojausta käsiteltäessä.

Kespat Oy:llä on laaja kansainvälinen verkosto patentti-, malli- ja tavaramerkkihakemusten ajamiseksi kansainvälisesti. Kansainvälisillä sopimuksilla ylikansalliset organisaatiot (WIPO, EPO, OHIM) hoitavat huomattavan osan suojausprosessista. Lopulta tarvitaan kuitenkin kansallisia asiamiehiä hoitamaan kansallisia suojauksia. Selkeänä poikkeuksena voidaan mainita EU-alueella yhteisötavaramerkki ja – malli, joissa kansallisia asiamiehiä ei enää tarvita. Meillä on pitkäaikaista kokemusta suojaprosessien hoidosta yli 50 maassa.   

 

Teollisoikeudelliset (IPR) palvelut

Asiakkaitamme

Onnibus Harvia LH Lift Keto Harvesters Silenta Firstbeat Overdrive
Mainostoimisto Mediataivas