Euroopan patenttiviraston myöntämä patentti voi sopimuksen voimaan tultua muuttua yhteisöpatentiksi, jolla saadaan suojaa sopimuksen jäsenvaltioissa. Patenttiriitoja varten perustetaan erityinen patenttituomioistuin, jolla on toimivalta koko Euroopan unionin alueella tai tarkemmin sopimusvaltioissa.

 

Nyt tämä patenttituomioistuin (UPC) muodostaakin järjestelmän voimaantulolle ”pullonkaulan”, koska yllättäen Saksassa perustuslakituomioistuin on ottanut käsiteltäväkseen sitä koskevan valituksen. Se on pyytänyt lausuntoja, joiden määräaika päättyy vuoden lopussa. Jännityksellä odotetaan kuinka Saksan korkein oikeus suhtautuu lausuntoihin (26 kpl). Tuskin kaikki lausumat ovat puoltavia. Jos korkein oikeus päättää pitää esimerkiksi suullisen kuulemisen, sellainen ei kuulemma järjesty kuin kesälomien jälkeen. Silloin oltaisiin jo syyskuussa 2018. Eikä tämä ole siis edes synkin arvio.

 

Palaamme asiaan vuoden alkupuolella, kun Saksan korkein oikeus pukahtaa jotain.

 -----

31.1.2018 - Mewburn -Ellis'in sivulta löysin tiedon, että kaikki lausunnon antajat pitävät valitusta aiheettomana eikä heidän mielstään ole perustuslaillista estettä.

Silti ollaan helposti syksyssä 2018 ennen kuin päätös asiassa syntyy./KH

EPOsta viimeinen tieto kertoo, että uutta kuuluu 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Kohtahan sekin on jo mennyt... 

 

 

 

Asiakkaitamme

Onnibus Harvia LH Lift Keto Harvesters Silenta Firstbeat Overdrive
Mainostoimisto Mediataivas